Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Full Metal Panic


A strange man known only as the "metal fetishist", who seems to have an insane compulsion to stick scrap metal into his body, is hit and possibly killed by a Japanese "salaryman", out for a drive with his girlfriend. The salaryman then notices that he is being slowly overtaken by some kind of disease that is turning his body into scrap metal, and that his nemesis is not in fact dead but is somehow masterminding and guiding his rage and frustration-fueled transformation.

Δεν μπορώ να πω με ακρίβεια γιατί μου αρέσει τόσο το Tetsuo του 1989, ένα ωριαίο(και κάτι) low budget ιαπωνικό cyberpunk φιλμ, σκηνοθετημένο από τον Shinya Tsukamoto, το οποίο έχει σήμερα αποκτήσει cult υπόσταση μεταξύ των βλαμμένων(με κεφαλαία) καθ'ημών. Να είναι η ασπρόμαυρη εικόνα που προσθέτει στην μεταλλική αισθητική της ταινίας;Να είναι ότι Tetsuo λεγόταν ένας από τους δύο πρωταγωνιστές στο πολυαγαπημένο μου Akira(btw,αν έχετε δει το Akira, οι αναφορές είναι προφανείς);Να είναι ο άκρως εθιστικός σουρεαλισμός και η ευρηματική(αν αναλογιστούμε και τα μέσα)σκηνοθεσία;Να είναι το τέλος, ένα από τα καλύτερα που έχω δει σε ταινία μέχρι σήμερα;


Σίγουρα σε ένα βαθμό είναι όλα τα παραπάνω, αλλά ρίχνω το κύριο μερίδιο ευθύνης στο φοβερό soundtrack που έκανε ο Chu Ishikawa για να ντύσει το φιλμ, ένα από τα καλύτερα δείγματα industrial(φυσικά) μουσικής που είδαν το φως αυτού του κόσμου, με αποτέλεσμα να αντιλαμβάνομαι το Tetsuo τελικά, ως ένα τεράστιο videoclip του παραπάνω Οst.Ρίξτε μια αυτιά στον παρακάτω ύμνο για του λόγου το αληθές:


Αν ψηθήκατε από το παραπάνω (ξεδιάντροπο) promotion μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το Tetsuo εδώ


αλλά ειλικρινά(μιας και η ποιότητα δεν είναι η καλύτερη δυνατή) θα σας πρότεινα να κάνετε υπομονή και να το προμηθευτείτε από εδώ.

Κι επειδή αν το δείτε και γουστάρετε δεν υπάρχει γυρισμός(ήτοι, θα θέλετε να ακούτε το soundtrack συνέχεια μετά), το Precession Of The Equinoxes παραθέτει σύνδεσμο παρακάτω για το Ost της ταινίας,το πρώτο δισκάκι από το Tetsuo Complete Box.Revel in metal!






6 σχόλια:

  1. theiko post!! to 2000 apo athinorama axarnon se mia videokasseta paketo me to 2 "kormi tsekouri" kai to myalo poures. respect aionio ston shinya!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χεχε, εγώ το είχα βρει σε dvd σε videoclub της περιοχής μου κάπου στα μέσα της προηγούμενης 10ετίας, νομίζω η silver media/silver star dvd το είχε φέρει(η συγκεκριμένη είχε φέρει αρκετά ψαγμένα πράγματα όπως και anime).κατά τη γνώμη μου πάντως τα body hammer και bullet man που ακολούθησαν δεν έλεγαν και πολλά.

      Διαγραφή
  2. U R a very sick puppy.Δε παλεύεται η ταινία με τίποτα,στάζει αρρώστια και μαυρίλα με ένα τρόπο που μόνο οι Ιάπωνες μπορούν (τα έχουμε πει και από κοντά).Πάντως με αυτή τη σκηνή έλιωσα.
    http://www.youtube.com/watch?v=A1WvLB8P-DM
    Kids don't try this at home.
    Μήπως πρέπει να τους ξαναρίξουν ατομικές,μπας και σωθεί η ανθρωπότης από την πνευματική διαφθορά και την αισθητική χρεοκοπία; ;-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χεχε όντως κορυφή η σκηνή με το πουτσοτρύπανο, όπως και η σκηνή του ονείρου(με την γκόμενα να χορεύει με υπόκρουση αυτό το ανατολιτικοindustrial theme)και φυσικά το τέλος.

      κι όμως αν το καλοσκεφτείς(όπως όντως έχουμε πει από κοντά), δεν είναι οι Ιάπωνες που διαφθείρουν εμάς, αλλά οι δυτικοί που διαφθείρουν τους Ιάπωνες.γενικότερα όμως στάζουν μαυρίλα γιατί η ίδια η σύγχρονη κουλτούρα τους(όπως και των κινέζων περισσότερο) είναι στον πυρήνα της μισάνθρωπη και ισοπεδωτική. http://www.lurkerspath.com/2013/10/25/thrall-on-aokigahara-jukai-japanese-culture/

      Διαγραφή
  3. Your post was the reason to discover the 2010 release of the 3 CD Japan box set (i really do not know how i miss that) and after a little search to order it immediately!
    Thanx a lot man!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. that's cool mate, Chu Ishikawa rules!I'm glad that you managed to make sense, since this post is written in greek :-p

      Διαγραφή