Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

V for Verotika



Ο Glenn Danzig είναι,από μουσικής πλευράς,ένας από τους ήρωες μου.Στα 36 χρόνια της καριέρας του έχουν παρελάσει μέσα από το song writing και τις μουσικές και φωνητικές του επιρροές, ο Jim Morrison, ο Elvis Presley,οι Black Sabbath,το punk,τα blues,το rock, το metal, o Johnny Cash, ακόμη και το ambient και το industrial rock(στις ομολογουμένως μοναδικές κακές του στιγμές.,το Black Aria του 1992 και το Blackacidevil του 1995 αντίστοιχα).

Γενικότερα, σίγουρα δεν περιμένατε εμένα να σας πω για ποιό λόγο οι Μisfits αποτελούν πλέον-πέρα από μπάντα ορόσημο για το punk-ένα κλασικό κομμάτι της pop κουλτούρας(το logo τους μπορείτε να το δείτε ακόμη και στα πλεόν ξεφτιλισμένα trendy μπλουζάκια, ενώ το devilock είναι ακόμη και σήμερα διαδεδομένο σε πολλές ασιατικές χώρες),η γιατί στα 4 πρώτα albums των Danzig υπάρχουν κάποια από τα καλύτερα δείγματα που μας έχει δώσει το hard rock από τη γέννηση του μέχρι σήμερα..
Κοινώς δε χρειάζεται εν έτει 2013 να σας μιλήσω εγώ για αυτό


για αυτό


η πλέον και για αυτό



..μπορείτε να ρωτήσετε και τους metallica, μεταξύ άλλων.

Όποιος δεν έχει υπόψη του τα παραπάνω, ας τσεκάρει (για αρχή ετσι?) ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κυκλοφόρησε ο Danzig από το 1977 μέχρι το 1994(είπαμε, πλην του Black Aria)και δε θα χάσει..τα υπόλοιπα θα έρθουν μετά.
Συνεπώς βάσει των παραπάνω, εδώ δε θα μιλήσουμε για τον Danzig,τραγουδιστή και συνθέτη των Misfits/Samhain/Danzig, αλλά για τον Danzig,εκδότη και σεναριογράφο της εταιρείας εκδόσεων comics Verotik:



Η Verotik ξεκίνησε από τον Danzig το 1994 με σκοπό,κατά τον ίδιο, να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό από την τυπική αισθητική των superhero comics των Ηνωμένων Πολιτειών(κι επειδή συν τοις άλλοις ως τεράστιος comic fan του έμεινε απωθημένο που δεν κατάφερε σαν νέος να δουλέψει στη βιομηχανία των comics) κι ως προς αυτό, μπορούμε να πούμε πως τα κατάφερε.
Το όνομα Verotik είναι μια σύνθεση των λέξεων Violent και Εrotic κι αν σε αυτές τις 2 λέξεις προσθέσετε και τις λέξεις Demons και Horror, έχετε λάβει πάνω κάτω το θέματικό πεδίο δράσης της.

Μεταξύ άλλων,ήρωες όπως η Igrat(η δαίμονας απεσταλμένη πίσω στο χρόνο από τον Εξαποδώ,για να δολοφονήσει τον Ιησού!)και η Satanika του Danzig, η Sonja Blue της εξαιρετικής σειράς Sunglasses After Dark από την Nancy Collins όπως και το Grub Girl(μια πόρνη που τυγχάνει να είναι...ζόμπι:έγινε και ταινία πορνό το 2006!)του Edward Lee, εξασφάλισαν στον Danzig ένα μικρό αλλά σταθερό cult following, αλλά και defacto προβλήματα με τη λογοκρισία...

                                                                             το πρώτο τεύχος της Igrat

                                                                                           Satanika

Τον τίτλο της πιο extreme σειράς που έβγαλε η Verotik όμως, τον παίρνει μάλλον δικαιωματικά η Verotika.Μια συλλογή ιστοριών που αποτελείται από 15 τεύχη και αφορά εικονογραφημένα σενάρια τόσο από τον Danzig,την Nancy Collins(οι ιστορίες της είναι μάλλον τα highlights της σειράς) όσο κι από άλλους εκλεκτούς καλεσμένους,μεταξύ των οποίων και ο guru του τρόμου Graham Masterton.
Στις ιστορίες της Verotik λοιπόν, η (μεταφυσική και ανθρώπινη)βία, η διαστροφή και ο ερωτισμός πάνε σύννεφο, οπωσδήποτε δε μιλάμε για comic που απευθύνεται σε άτομα κάτω των 18.
Άλλες ιστορίες είναι καλές κι άλλες όχι(πχ ο Danzig,κακά τα ψέμματα, υστερεί φανερά ως προς τις ιστορίες του σε σχέση  με τους υπόλοιπους)όμως τα highlights είναι πολλά..με αποκορύφωμα μάλλον το προαναφερθέν Grub Girl όπως και την φο-βε-ρή ιστορία Furies in black leather της Nancy Collins,της οποίας το εξώφυλλο βλέπετε παρακάτω:


αυτές τις ιστορίες σας προσφέρει το Precession Of The Equinoxes,όπου να σημειωθεί, αφενός σήμερα δεν βρίσκονται εύκολα διαδικτυακά σε σχέση με τα άλλα,αφετέρου 2-3 τεύχη από αυτά είναι sold out και από το store της verotik..

Φυσικά, επειδή πάνω από όλα αυτό το blog παραμένει κατά βάση μουσικό, στο ίδιο αρχείο περιλαμβάνεται-για να συνοδεύσει σαν μουσικό χαλί την ανάγνωση σας-το Black Aria 2 του 2006, το δεύτερο προσωπικό neoclassical/ambient album του Glenn, το οποίο είναι σαφέστατα καλύτερο από την πρώτη του αποτυχημένη απόπειρα το 1992..στη δική μου περίπτωση,έδεσε άψογα.


Συνεπώς, λάτρεις του Danzig που δεν έτυχε να τσεκάρετε/βρείτε τις εν λόγω ιστορίες(ή το album) ή φίλοι των ακραίων comics, εδώ είστε.
Κι αν τυχόν δεν ανήκετε σε καμία από τις δύο παραπάνω κατηγορίες μη σκάτε,δεν πήγε ο χρόνος σας χαμένος. Ακολουθήστε την παραπάνω προτροπή και τσεκάρετε τη μουσική που έβγαλε ο Αμερικανός από το 1977 μέχρι το 1994:κάτι μου λέει πως μετά, σύντομα πάλι εδώ θα είστε....
ΥΓ: Θα χρειαστείτε το Cdisplay (εδώ ) για να ανοίξετε τα αρχεία των comics.

                                                                                            V

10 σχόλια:

  1. Weeeeeeee are 138, we are 138, we aaaaaaare 138 we are 138, we are 138, we aaaaaaaaare 138, we are 138, we are 138 in the eeeeeyes of tiiiiiigeeeeeeer do you think we're robot clean does this face look almost mean is it time to be an android not a man, the pleasantries are gone, we're stripped of all we were, in the eyes of tiger we are 138, we are 138, we are 138 we are 138, we are 138, we are 138 8, 8, 8, 8, 8, 8, 8, 8, 8, 8, 8, 8, 8, 8 8, 8, 8, 8, 8, 8, 8, 8, 8, 8, 8, 8, 8, 8

    themistoklas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ!!!!!! οπως βεβαια και το(γκουχ γκουχ) εκ νορβηγιας κοπιαρισμα της....

    https://www.youtube.com/watch?v=o6EFg5eWWlM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. έχει πιο πολλά views το turbo! αν είναι δυνατόν! χαχαχα

    το μπλογκ σου έχει λογοκριθεί, για να μπω μου ζητά η google να είμαι 18 άνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το προσεξα κι εγω, ισως εφταιξε ο trevor brown...δε βαριεσαι,αφενος θα ακολουθησουν κι αλλα,αφετερου any publicity is good publicity χαχα!

      το εν λογω κομματι των turbonegro υπηρχε στο soundtrack του jackass, μαλλον για αυτο εχει περισσοτερα views!

      Διαγραφή
  4. Till nowadays i still got my copy of Death Dealer in perfect condition!
    Danzig rules \m/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. lucky you!though i'm a danzig freak an i have purchased most of his album, i don't own anything by verotik..

      indeed my friend, danzig rules!

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρες.Η σειρά Verotica ενώ έχει κάποιες καλές ιδέες και ιστορίες,το σκίτσο είναι από κακό εως παιδικό.Σε περίπου ίδιο στυλ(πιο mainstream βέβαια) ενδιαφέρον είχαν τα Penthouse Comics.Μιας και πιάσαμε το θέμα,έχεις διαβάσει το Fatale;Γαμάει σύμπαντα και το σόι του θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερες φιλτατε πικρονυχτα! εγω θα ελεγα οτι το κακο της verotika ειναι οτι ηταν ανιση σαν σειρα..δεν ειχα προβλημα με το σκιτσο αλλα με το οτι καποιες ιστοριες ηταν φοβερες και καποιες αλλες-του danzig κυριως-ηταν μουφες, δεν υπηρχε ενα στανταρ επιπεδο.
      το grub girl θα μπορουσε να αξοποιηθει παραπανω σαν ιδεα,ηταν πολυ καλη.
      σιγουρα παραπανω απο αυτο χεχε http://www.xrentdvd.com/DVD_Reviews/Grub_Girl.html

      fatale εχω ακουστα,επειδη ομως δεν τα παω καλα με τις ongoing σειρες(θελω να ξερω οτι εχω ολο το πραγμα ετοιμο ρε παιδι μου), να τελειωσει με το καλο και υστερα το τσεκαρουμε χεχε!

      η καλυτερη σειρα της verotik παντως ειναι μαλλον το sunglasses after dark της nancy collins,βρισκεται κι ευκολα διαδικτυακως αν θελησεις να το τσεκαρεις.

      Διαγραφή
  6. Κοίτα,είναι μικρή σειρά μέχρι στιγμής (12 τεύχη),τώρα αν το τραβήξουν από τα μυαλά (δεν είναι τυπογραφικό)άλλο καπέλο.Μαζί σου,θέλω οι ιστορίες να τελειώνουν,οι χάρτινες σαπουνόπερες με κολάν είναι βαρετές κι απ'τα τούρκικα.Τσέκαρε και το Green Wake,10 τεύχη,βρίσκεται εύκολα outhere.

    ΑπάντησηΔιαγραφή