Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Lullaby Ambiences


 Πριν από αρκετά χρόνια, έτυχε να με πάρει ο ύπνος ακούγοντας το Ikebukuro Dada του Merzbow, το οποίο είχα αντιγράψει σε CD-R από ψυχανώμαλο φίλο..Ενώ γουστάρω industrial και technoid noise γενικά(βλέπε ant-zen records), με το αγνό noise ποτέ δε τα πήγαινα ιδιαίτερα καλά.
Anyway,ενώ το album δε μου άρεσε, οι παντελώς ψυχεδελικές και παράδοξες σκηνές που έβλεπα στη φάση της υπναγωγίας ακούγοντας αυτά τα(εκ Ιαπωνίας προερχόμενα)στρώματα αγνού βιομηχανικού θορύβου με έκαναν να δω τη μουσική για πρώτη φορά κάτω από το πρίσμα του ακροατή που βρίσκεται στη μεταβατική φάση προς τον ύπνο.
Πάνω σε αυτή την οπτική της μουσικής λοιπόν φαντάζομαι, ο Αμερικανός guru του ambient Robert Rich κυκλοφόρησε ένα 7ωρο(!!) album, προορισμένο να ακούγεται σε αυτή την εγκεφαλική κατάσταση με σκοπό να επηρεάσει τα όνειρα του ακροατή στην υπναγωγική φάση.Και πιστέψτε με, λειτουργεί πολύ καλά.
Αν λοιπόν θέλετε να δώσετε μια νέα διάσταση στις ώρες ανάπαυσης σας(η απλά λόγω της κρίσης δεν έχτε λεφτά να αγοράσετε ψυχότροπα και προσπαθείτε να τριπάρετε εναλλακτικά)εδώ είστε.Προτεινόμενος τρόπος ακρόασης από τον συνθέτη, σε χαμηλή ένταση με ακουστικά η ηχεία γύρω σας.
To Precession Of The Equinoxes(ως ινδικό χοιρίδιο),εγκρίνει.









Και λινκ:   The Dreamer Is Still Asleep



2 σχόλια:

  1. Τσα, ήρθα κ εγώ! χαχαχ

    Mιας και το ambient άπτεται στα ενδιαφέροντά μου (Ambient Intelligence, Dissolving Computing), εκτιμώ κάργα το 7ωρο τραγουδάκι!

    Themistoklas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. που σαι ρε θεμιστοκλα!ωστε πληροφορικαριος ε?robert rich γενικα αξιζει να ψαξεις, εχει φοβερες δουλειες..το somnium περα απο τον υπνο, ειναι καλο και για διαβασμα η δουλεια παντως χεχε!

      Διαγραφή