Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Axis Of Blood




Όπως και οι περισσότεροι φαντάζομαι,έτσι κι εγώ άκουσα για πρώτη φορά το όνομα του Michael Moynihan από το βιβλίο Lords Of Chaos, όντας ο ένας από τους 2 συγγραφείς του.Το οποίο βιβλίο,παρ'ότι προ'ι'όν εκτενέστατης δημοσιογραφικής έρευνας, αντικειμενικό δύσκολα θα το χαρακτήριζες καθ'ότι αφενός περιστρεφόταν υπερβολικά γύρω από τον (celebrity) Varg Vikernes, αφετέρου(δίνοντας υπερβολική βαρύτητα στις απόψεις του)προσπαθούσε να δώσει στο black metal περισσότερο το χαρακτήρα μιας πολιτισμικής επανάστασης απέναντι στο χριστιανισμό,επί της ουσίας όμως εν ονόματι των πατρώων παγανιστικών θεοτήτων και κουλτούρας.






Επιχειρούσε εν τέλει να παρουσιάσει(με πολύ κομψό τρόπο οφείλω να παραδεχτώ)το black metal ως μια επανάσταση του παγανιστικού συλλογικού ασυνείδητου απέναντι στην θρησκεία της παγκοσμιοποίησης(χριστιανισμός).Ως προς αυτό το τελευταίο, ιδιαίτερη προσοχή δώστε στον καταπληκτικό επίλογο του βιβλίου,γραμμένο από τον Gerhard Hallstatt.


Παραπάνω δε θα επεκταθώ(άλλωστε το θέμα σηκώνει αρκετή συζήτηση),όπως και να'χει όμως το Lords Of Chaos και από καθαρά δημοσιογραφικής έρευνας μόνο,αποτελεί ένα(μοσχοπουλημένο) must για τους οπαδούς του 90's σκανδιναβικού(κι όχι μόνο)black metal.Κι ας μην έχει ο Vikernes την καλύτερη άποψη για το βιβλίο και τον Moynihan σήμερα.

O Moynihan πάραυτα είναι ένας ενδιαφέρον τύπος,τουλάχιστον βάσει της αντίληψης που έχει το Precession Of The Equinoxes για τους ενδιαφέροντες τύπους.
Και πως μπορεί να μην είναι ενδιαφέρον ένας τύπος ο οποίος ήταν κολλητός του Boyd Rice στα 90's(όχι πια),μέλος της Εκκλησίας του Σατανά(όχι πια),περιγράφει τον εαυτό του πλέον ως ριζοσπαστικό συντηρητικό(κατά την προσωπική μου άποψη πάντα,οι απόψεις του βρίσκονται πολύ κοντά στον Εθνικό Αναρχισμό),είναι εκδότης,συγγραφέας και μουσικός?
Σε αυτό το τελευταίο θα σταθώ περισσότερο,μιας και όταν πρν χρόνια πρωτοάκουσα το
Blot:Sacrifice In Sweden,το live album των Blood Axis(της martial industrial/neofolk μπάντας της οποίας ιδρυτής είναι ο Moynihan) έπαθα μεγάλη πλάκα.


  Οι Blood Axis είναι στην ουσία ο Moynihan μαζί με την σύζυγο του Annabel Lee(εσχάτως προστέθηκε στη μπάντα και ο Robert Ferbrache των Αμερικανών neofolk πρωτεργατών Changes,των οποίων τα albums επανακυκλοφόρησε ο Moynihan μεσω της δικής του Storm Records).
Σε αυτό το ηχογραφημένο στη Σουηδία live album(στο οποίο παραδόξως, κόσμος δεν ακουγεται!)για ένα επετειακό φεστιβάλ της Cold Meat Industry,θα ακούσετε κομμάτια τόσο από διάφορες συλλογές στις οποίες είχαν συμμετάσχει, όσο κι από το ντεμπούτο της μπάντας, πολυ πιο δυναμικά και 'φολκλορικά' εκτελεσμένα(να είναι καλά το βιολί της Annabel).
Μουσικά και στιχουργικά μιλάμε για μια πολυδιάστατη μπάντα, κατόρθωμα αν σκεφτούμε ότι τόσο το neofolk όσο και το martial industrial ήταν από τότε τρόπον τινά κορεσμένα(πόσο μάλλον σήμερα..),αφετέρου η μουσική των blood axis βασιζόταν-μέχρι τότε τουλάχιστον-σε μεγάλο βαθμό σε samples και διασκευές άλλων συνθέσεων.
Κι όμως, μιλάμε για φοβερά κομμάτια με ψυχή φωτιάς.
Ακούστε για παράδειγμα στην live έκδοση το (πιθανότατα αγαπημένο μου κομμάτι από αυτούς) Bearer Of 1,000 Eyes-Lord Of Ages: στίχοι από ένα ποιήμα του Rudyard Kipling για την Μιθρα'ι'κή λατρεία, με ενσωματωμένη μελωδία(από τη μέση και μετά) το..Overture To The Sun απο το soundtrack του Κουρδιστού Πορτοκαλιού!!Δ-ε-ν π-ε-ρ-ι-γ-ρ-ά-φ-ε-τ-α-ι.


                                                                


                                                                                 Hail To The Lions

4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Θενκς βρε αλεντο, ακομη παλευω με τη μαλακια αλλα με τον καιρο θα μαθω,χεχε!
      αν χρειαστω κατι θα σου στειλω στον 'αλλο' ιστοτοπο..

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. it's gonna be a hell of a ride...βενζινη να χουμε(εκει που εχει φτασει η τιμη της..), ουσιες θα βρουμε στο δρομο.

      Διαγραφή